BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kedd, július 03, 2007

Nem ugy van az, hogy az ember elfelejti a nyelvet, hanem ugy, hogy nincs teljesen tisztaban azzal, hogy bizonyos kifejezeseket hasznalhat-e magyarul. Olyan meg azert nem tortent velem, mint amikor Coloradoban elo ukrajnai magyar baratnom, Eva, azt probalta elmeselni telefonon keresztul, hogy Crystal egy kis autobalesetbe keveredett, de az 'accident' es az 'accent' szavak felcserelodtek a fejeben angolul, es a magyar vegeredmeny az lett, hogy "Crystalnak akcentusa volt mult heten!"

Random gondolatok kovetkeznek.
'random' - a szotaram szerint 'tervszerutlen, osszevissza'.

Nezzetek meg Anthony blogjat. Annyira a szivebol fest! Most egy igen termekeny idoszak kozepen van, ontja magabol az uj otleteket. Nekem mindig epp a legujabb tetszik a legjobban:) Erre az oldalra csak egy par kepe van felrakva, ujabbak, azok, amikkel leginkabb meg van elegedve. A tobbinek ugyis a tetejere fest...

Izgalmas hir: a konyvrol, amit Colorado utan kezdtem el magyarra forditani, es tavaly nyaron fejeztem be. Anthony-val irtunk egy imelt Angela Thomas-nak, a konyv irojanak, es legnagyobb meglepetesunkre az asszisztense valaszolt masnap. Tovabbitottak az imelt a nemzetkozi nemtudomkijuknek, ugyhogy ez egy nagy lepes afele, hogy talaljunk valakit Magyarorszagon, aki kiadna. Annyira szeretnem, ha eljutna ennek a konyvnek az uzenete a magyar nok szivehez! Kerlek imadkozzatok velem!

Egyre jobban vonz a gondolat, hogy egy olyan orszagban eljunk egy ideig, ahol hatalmas a szegenyseg es a szukseg. Ha most valaszthatnek valamit, amirol ugy erzem es gondolom, hogy van ertelme, akkor ezt valasztanam. India, Afrika, Del-Amerika, Ukrajna. Annyi olyan szervezetrol olvasok mostanaban, ami a szegenyseg es annak ezer meg ezer kovetkezmenye ellen kuzd, hires emberek es ismeretlenek, annyi lehetoseg van, hogy mi is bekapcsolodjunk, resze legyunk a nemes harcnak. Kicsit olyan erzesem van, hogy manapsag divat a jotekonykodas, mert Bono meg Angelina Jolie meg Matt Damon is ezt csinalja. De Kevin, a lelkipasztorunk, mondott valamit egy par vasarnapja, amit azota sem tudok kiverni a fejembol. Ha csak az a celunk, hogy megszuntessuk a szegenyseget es veget vessunk a foldi szenvedesnek, akkor csak fel igazsagban jarunk. Mindig is lesznek nelkulozo, haldoklo, igazsagtalan korulmenyek kozott elo emberek. Nekunk olyasmit is kell kinalnunk, ami tulmutat ezen a vilagon. Remenyt, igazsagot, erot, halalon tuli eletet, ami egyedul Jezus Krisztusban talalhato. "Mert mit hasznal az embernek, ha az egesz vilagot megnyeri, lelkeben pedig kart vall?" (Mate 16:26) Isten mindig is elvarta a nepetol, hogy gondoskodjon a szegenyrol, az arvarol, az ozvegyrol - szamtalanszor perel a zsidokkal az Oszovetsegben a szocialis igazsagtalansag miatt. De mit er 70 -vagy 60, 50, 20- ev jolet es boseg, ha utana orokos szenvedes var? "Meg az ejjel elkerik toled a lelkedet, kie lesz akkor mindaz, amit felhalmoztal?" (Lukacs 12:20)

3 komment:

mutyurvirag írta...

Nagyon nagyon örülök a könyves dolognak!!!! Öleléshegyek

Névtelen írta...

Nagyon jo olvasni rolad,, koszi a rolam szolo tortenetet mely nagyon megnevetetett,,,:0 vannak dolgok melyeket akarva sem lehet elfelejteni!!!nagyon orulok annak, hogy annyi sokmindent csinalsz, a konyv kulonoskeppen egy super dolog!! Imadkozom erted! Olvasva a bejegyzeseidet melyekbol oriasi nagy energia arad, engem is teljesen magaval von, felbatorit a tevekenysegre!! Koszonom nagyon, es gratulalok mindenhes,, Egy super klassz leanyka vagy Adrienn!!

Adrienn írta...

Koszonom csajok!